7. Zimski festival

Lepo vabljeni, da obiščite 7. Zimski festival, ki bo na sporedu med 18. in 23. februarjem 2024 v Cankarjevem domu in Slovenski filharmoniji. Zvrstilo se bo šest koncertov z eminentnimi tujimi in domačimi umetniki:
Zimski festival bo v nedeljo, 18. februarja otvoril zmagovalec 1. Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana Kai-Min Chang. Simfonični orkester RTV Slovenija, Mešani pevski zbor Glasbene Matice Ljubljana, Festivalski zbor Virtuozi ter soliste bo vodil maestro Yan Pascal Tortelier.
 
V ponedeljek, 19. februarja se v Ljubljano vrača Roberto Abbado, ki bo dirigiral Orkestru Slovenske filharmonije, Komornemu zboru Megaron ter solistom.
 
Dan kasneje, v torek, 20. februarja, pa bo na sporedu recital pianistke Olge Kern. 21. februarja se bosta zasedbi Ensemble Dissonance na odru pridružila trobentač Vicente Campos in pevka Lidia
Rodriguez pod vodstvom Miguela Á. Navarre.
 
Naslednji večer, v sredo, 22. februarja, pa bomo prisluhnili violinistu Maksimu Vengerovu in pianistu Vagu Papianu.
 
Festival bomo v četrtek, 23. februarja zaokrožili z nastopom Slovenskega mladinskega orkestra ter violinista Roka Zaletela Černoša pod taktirko Žive Ploj Peršuh.
Več informacij o 7. Zimskem festivalu najdete na spletni strani.

Morda vam bo všeč tudi...