Ekskurzija v Nemčijo

Društvo Kunsthisterik vas vabi na daljšo jesensko ekskurzijo, ki bo potekala od 22. do 30. septembra 2023. Tokrat nas bo pot zanesla v zahodno Nemčijo, kjer si bomo pod strokovnim vodstvom prof. dr. Gašperja Cerkovnika in prof. dr. Nataše Kavčič ogledali nekatere najpomembnejše srednjeveške in novoveške spomenik v večjih nemških umetniških središčih. Program po dnevih je naveden na koncu.

Cena celotne ekskurzije je okoli 550€ za člane in 570€ za nečlane društva Kunsthisterik, odvisno od števila prijavljenih. V ceno je vključen avtobusni prevoz, nočitve z zajtrkom (razen Karlsruhe in Köln) in večina vstopnin (podrobneje spodaj).

Število prostih mest je 25. Prijave se bodo zbirale od 18. do 31. julija preko Google Forms. Ob uspešni izpolnitvi obrazca boste v roku 24 ur na vaš elektronski naslov dobili potrditev, da je bila vaša prijava uspešna, skupaj z navodili za nakazilo kavcije v višini 100€. Ta je namenjena resnosti vaše prijave in bo vrnjena le v primeru odpovedi ekskurzije. Preostali znesek boste lahko poravnali v dveh obrokih, in sicer 225€ do ponedeljka, 21. 8. in 225€ ali manj do petka, 15. 9, odvisno od števila prijavljenih in končne cene ekskurzije, ki vam bo javljena pravočasno. V primeru težav nam pišite na društveni naslov info@kunsthisterik.si.

Število mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo. Seveda lahko zraven povabite še vaše ne-umetnostnozgodovinske prijatelje, boljše polovice in sorodnike.

Lepo vabljeni in upamo, da se vidimo!

 

PODATKI O EKSKURZIJI:

  • 22. do 30. 9.; 25 mest
  • Cena: 550€ za člane društva, 570€ za nečlane

(Cena še ni končna in bo, predvsem v primeru zapolnitve mest, nižja.)

  • V ceno je vključen avtobusni prevoz, nočitve, strokovno vodstvo in v skupnem programu predvidene rezervacije in vstopnine. Edina izjema sta zvonik in zakladnica kölnske katedrale, kjer se boste lahko sami odločili za ogled le enega izmed dveh (3€) ali obeh skupaj (4,5€).
  • Za več informacij: info@kunsthisterik.si

 

PROGRAM PO DNEVIH:

PRVI DAN (22. 9. 2023): Ljubljana – Ulm – Karlsruhe

Vožnja do Ulma, kjer se bomo sprehodili po mestu in si skupaj ogledali cerkev z najvišjim zvonikom na svetu. Prostemu času sledi vožnja in nastanitev v Karlsruhe.

 

DRUGI DAN (23. 9. 2023): Speyer – Lorsch – Worms – Mainz – Frankfurt

Po zajtrku (v bližini hostla se nahaja pekarna) vožnja in ogled treh cesarskih stolnic (Speyer, Worms in Mainz) z vmesnim postankom pri vhodni lopi nekdanjega samostana v Lorschu. V Mainzu je predviden tudi ogled stolničnega muzeja. Temu sledi vožnja in nočitev v Frankfurtu.

 

TRETJI DAN (24. 9. 2023): Frankfurt

Obisk muzeja Städel in prosti čas.

 

ČETRTI DAN (25. 9. 2023): Frankfurt – Aachen – Köln

Vožnja in obisk Aachna s stolnico in stolnično zakladnico. Po kosilu vožnja do Kölna in nastanitev. Ker v Kölnu zajtrk ni vštet v ceno nočitev, priporočamo obisk supermarketa v neposredni bližini hostla.

 

PETI in ŠESTI DAN (26. – 27. 9. 2023): Köln

Ogled nekaterih izmed slavnih kölnskih romanskih cerkva, muzeja Schnutgen in stolnice.

 

SEDMI DAN (28. 9. 2023): Köln – Würzburg

Vožnja do Würzburga in ogled nagrobnikov v tamkajšnji stolnici.

 

OSMI DAN (29. 9. 2023): Würzburg – Bamberg – Nürnberg

Ogled Bamberga in stolnice s slavnim jezdecem. Nato vožnja do Nürnberga, nastanitev in ogled glavnih spomenikov.

 

DEVETI DAN (30. 9. 2023): Nürnberg – (Walhalla) – Ljubljana

Po ogledu Germanskega nacionalnega muzeja se bomo odpravili proti domu, z vmesnim postankom v Walhalli pri Nürnbergu. V Ljubljano bi se vrnili nekje med 23:00 in 00:00.

 

*Po prijavi bo udeležencem poslan tudi seznam predlaganih ogledov, ki jih lahko obiščejo med prostim časom. Prav tako lepo povabljeni, da tudi sami pripravite kakšno predstavitev za vaše kolege.

Morda vam bo všeč tudi...