Ekskurzija v Benetke

Med četrtkom, 9. in soboto, 11. majem bo potekala krasna ekskurzija v Benetke. Poudarek bo sicer na baroku in zgodnjenovoveških temah, ogledali pa si bomo tudi spomenike, ki so sicer težje dostopni za običajne turiste. Kot veste, pa mesto ponuja mnogo več kot to; seveda si lahko program prikrojite po lastnih željah. Strokovno nas bo vse dni prijazno spremljal in vodil profesor dr. Klemenčič, nekaj besed pa bodo gotovo povedali tudi predstavniki institucij, ki jih bomo obiskali. 
 
Itinerar bo okvirno zastavljen sledeče:
Glavna tema je umetnost od 16. do 18. stoletja, zato bodo ogledi osredotočeni na spomenike iz teh obdobij (oprema in deloma tudi arhitektura izbranih cerkva, mdr. San Pietro di Castello, Redentore, San Giorgio Maggiore, Madonna della Salute, Santa Maria Gloriosa dei Frari, Santi Giovanni e Paolo ter nekaj profanih spomenikov, palač in Arsenala …). Za vas bo gotovo še posebej zanimiv obisk nekaterih manj znanih ali celo običajno zaprtih objektov, pa tudi umetnostnozgodovinskega inštituta na Fondazione Giorgio Cini, ki je z veliko knjižnico in fototeko odlično mesto za raziskovanje, med drugim pa lahko naši študenti v drugem letniku 2. stopnje na inštitutu opravljajo tudi Erasmus prakso. 
 
Sedaj pa še okvirna cena ekskurzije (žal se je vse podražilo; poskušali smo poiskati najcenejše variante tako spanja kot prevoza) – v ceno so všteti prevoz, nočitev, mestni transport, vse predvidene vstopnine in rezervacije:

  1. četrtek, 9. maj: prevoz v Benetke
    • 6:35 Ljubljana – 8:51 Trst (Arriva avtobus) za 8,48 eur (na osebo v primeru nakupa skupinske vstopnice)
    • 9:16 Trst – 11:09 Benetke Mestre (vlak) za 14,50 eur
  2. sobota, 11. maj: prevoz v Ljubljano
    • Flixbus, Mestre 20:30 do LJ za 19,99 eur
  3. chorus (vstopnine za večino beneških cerkva): 10 eur
  4. spanje v Anda hostlu (sobe v privatnem dormu): cca. 90 eur (dve nočitvi);zajtrk v hostlu je opcijski in stane 7 eur na osebo na dan
  5. vaporetto 3 dnevna karta Rolling Venice za mlade do 29 leta: 6 eur (za kartico) + 27 eur (trodnevna ACTV karta; namesto 45 eur) = 33 eur

 SKUPAJ cca. 180 eur (natančne cene do rezervacije Flixbusa in hostla žal ne moremo določiti, vendar od te številke ne bo bistveno odstopala). Cena za člane društva Kunsthisterik bo nekoliko nižja.
 
Prijave zbiramo do petka, 16. 2. 2024 na elektronski naslov neza.lukancic@ff.uni-lj.si. Ob prijavi, prosim, navedite: ime in priimek, telefonsko številko in vrsto ter številko osebnega dokumenta (zavoljo rezervacije prenočišča).

P.S.: Najlepše so povabljeni tudi vaši ne-umetnostnozgodovinski prijatelji.

Morda vam bo všeč tudi...